Startup Friday | PSD2 goes Germany | Vrijdag 16 december


Aantal vrije plaatsen: 0

Let op! Zonder inschrijving kom je helaas niet binnen. Schrijf je in door op de button hiernaast te klikken.

Op vrijdag 16 december organiseert ABN AMRO een bijzondere ‘end of year’ Startup Friday in haar Innovation Centre. Het event staat in het teken van Open Banking én Duitsland.  Vooral dit laatste maakt deze editie zo bijzonder: hoe ervaren Duitse startups en banken PSD2? Dit wil je niet missen.

PSD2, even opfrissen
Europese banken worden vanaf volgend jaar verplicht derden toegang te geven tot betaalrekeningen van hun klanten, mits deze daar toestemming voor geven. Banken moeten drie typen API’s bouwen waarmee Third Party Providers (oftewel TPP’ers) toegang krijgen tot rekeninginformatie en dit kunnen gebruiken voor hun diensten. TPP’ers kunnen dankzij PSD2 ook via hun internet-toepassing betalingen doen in opdracht van een rekeninghouder van een bank. PSD2 wordt gezien als het startschot van Open Banking en tipping point voor API technologie in de financiële sector.

Duitsland?
Jawohl, want onze Duitse buren lopen voorop als het gaat om Open Banking! Wat PSD2 vanaf 2018 moet gaan doen voor Nederlandse banken en TPP’ers, doen de Financial Transaction Services (FinTS) nu al voor Duitse banken en TPP’ers. FinTS is een bank onafhankelijk protocol voor online banking in Duitsland, op grond waarvan de Duitse banken data koppelingen hebben gemaakt die toegang geven tot rekeninggegevens van hun klanten.

Een blik in de toekomst
Duitsland heeft reeds ervaring met Open Banking en een interessante kijk op de materie. Vrijdag 16 december hebben we de Duitse startup Figo over de vloer om die kijk met ons te delen. Hun missie is om Europa’s eerste banking service provider te worden door een brug te slaan tussen banken en innovators. Ook helpen ze Duitse banken met hun aggregatie strategie. Tot slot, organiseerde Figo samen met enkele Duitse banken recent een nationale PSD2 hackathon. Een van de winnaars komt zijn ervaringen en propositie delen.

Geef je op!
Wil je meer weten over PSD2, Open Banking en over de ervaringen van de Duitsers? Trek je lederhosen aan en kom vrijdag 16 december om 16:00 uur naar Startup Friday. Laat je inspireren door enthousiaste ondernemers en experts.

Schrijf je in of kijk mee met de livestream op www.startupfriday.nl.

Wat is Startup Friday?
Startup Friday is een initiatief van het Innovation Centre. In één uur maak je kennis met de nieuwste ontwikkelingen in de financiële wereld op een snelle, inspirerende en energieke manier. Aansluitend ben je van harte welkom om na te praten bij de borrel.

Locatie
Innovation Centre ABN AMRO
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Telefoonnummer
Bedrijfsnaam
Parkeerplaats reserveren? (optioneel)
Kenteken
Genodigden
Voornaam
Achternaam
Bedrijf
E-mailadres
Voornaam
Achternaam
Bedrijf
E-mailadres
Voornaam
Achternaam
Bedrijf
E-mailadres